Yabancıya Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yabancıya Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yabancıya Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

‘KİRA SÖZLEŞMESİ NOTER HUZURUNDA YAPILMALI’

Yabancı bir ülke vatandaşına kiralama yapılıyor ise kira sözleşmesinin noter huzurunda yapılması zorunlu kılınmıştır. İlk kez ikamet izni alacak olan yabancıların göç idaresine verecekleri belgelerde, bu noter onaylı kira kontratını ibraz etmeleri gerekiyor. Kira kontratının noterden onaylanabilmesi için de tarafların noterde de bir araya gelmeleri gerekiyor. Bunun için de pasaport tercümesi gerekli olacaktır. Kira sözleşmesine mutlaka pasaport numarası yazılması, pasaport örneği de alınmalıdır. Türkçe bilmeyen taraf varsa, yeminli tercüman eşliğinde bu kira sözleşmesinin yapılması gerekiyor. Tercüman kira süresi, başlangıcı, ilgili maddeleri kiracıya da doğru bir şekilde aktarmalıdır.

 

VİZE SÜRESİ İNCELENMELİ

Kiracıya da tapu örneği ve belediyeden alınan numaratajın verilmesi gerekiyor. Ayrıca kiracının pasaportundan ülkemize yasal yolla girip girmediği ve vize süresi de incelenmelidir.

 

DAVA AÇABİLİRSİNİZ

Bir sorun yaşandığında mütekabiliyet çerçevesinde dava açılabileceği gibi kirayı ödemeden yurt dışına kaçan bir kiracılar için de ikili anlaşmalar çerçevesinde ülkelerinde dava açılıp kayıp edilen tutarlar talep edilebilir.

Share this post:

Related posts:

8 Adımda Ev Sahibi Olun

8 Adımda Ev Sahibi Olun

Gayrimenkul Alım

Alıcıların hayallerindeki evi bulmalarına yardımcı olmayı seviyoruz! Bu yüzden her müşteriyle ayrı ayrı çalışıyoruz.

Bizimle Çalışmak İster misiniz ?

Kariyerinizi ve büyümenizi geliştirmenize yardımcı olacağız.
Hemen Kayıt Olun